2267021010 6980394591 Δίστομο Βοιωτίας ateixos@yahoo.com
hero image
 
 
Αρχαίο Τείχος
Τουριστικές Επιπλωμένες κατοικίες Δίστομο Βοιωτίας
 

 
 
Σχετικά με Εμάς

Κανείς δεν περίμενε, ότι ξεκινώντας τις εργασίες κατασκευής του ξενώνα "Αρχαίο Τείχος" θα είχε την ευκαιρία να διαπιστώνει καθημερινά την μακραίωνη ιστορία του Διστόμου. Στα θεμέλια του κτιρίου κρύβονταν ένας πραγματικός αρχαιολογικός θησαυρός, ο οποίος χάρισε στο κτίριο και το όνομά του.

Κατά την διάρκεια των εκσκαφών για την θεμελίωση του συγκροτήματός μας αποκαλύφθηκε τμήμα του ελληνιστικού τοίχους του 4ου αιώνα, της αρχαίας Αμβροσσού, καθώς και τάφος ανδρός με κτερίσματα.
Αμέσως οι εργασίες πάγωσαν για να εμπλουτίσουν την ιστορία του τόπου μας και τα αξιόλογα ταφικά ευρήματα, με ηλικία 2500 χρόνων μεταφέρθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Διστόμου.

 
 

Ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις των αρχαιολόγων, ο ανασκαφικός χώρος που μαρτυρά την άρρηκτη ιστορική εξέλιξη του Διστόμου ως αρχαία Φωκική πόλη, αναδείχθηκε κατάλληλα και οι επισκέπτες μπορούν και τον θαυμάζουν άθικτο περπατώντας στην κεντρική μας αυλή. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον θησαυρό μας, που καθιστά μοναδικό τον ξενώνα μας σε όλη την περιοχή!

Ανακαλύψτε μαζί μας το παρελθόν της περιοχής σε ένα σύγχρονο συγκρότημα ανεξάρτητων κατοικιών, που συνδυάζει την καλαισθησία, την ποιότητα και τη γνήσια φιλοξενία μας. Δοκιμάστε σπιτικές γευστικές, παραδοσιακές λιχουδιές και το ιδιαίτερο Διστομίτικο κρασί των αμπελώνων μας. Σας υποσχόμαστε μια αξέχαστη διαμονή, με γρήγορη πρόσβαση στην Αράχωβα και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, τον χειμώνα.

Το Αρχαίο Τείχος όμως, είναι ιδανικό  και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε όλη τη γύρω ορεινή περιοχή, ή να κάνετε τις βουτιές σας στην κοντινή Παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), την Αντίκυρα ή να κάνετε εκδρομές ως την Ιτέα, την Άμφισσα και το Γαλαξείδι...

 
 
 
 
 

Οι 16 πολυτελείς κλίνες μας διαθέτουν θέρμανση και κλιματισμό. Η κεντρική αυλή και τα δροσερά μπαλκόνια με θέα στο παλιό χωριό και φόντο τα άγρια βουνά ολοκληρώνουν την ξεχωριστή διαμονή σας στο ιστορικό αυτόν τόπο.

Το πρωτότυπο και βαρύγδουπο όνομα του ξενώνα μας, “ΑΡΧΑΙΟ ΤΕΙΧΟΣ”, είναι απόρροια των αρχαιολογικών ευρημάτων που ήλθαν στο φως κατά την διάρκεια των εκσκαφών για την θεμελίωση του συγκροτήματός μας, όταν ξαφνικά αποκαλύφθηκε τμήμα του ελληνιστικού τοίχους του 4ου αιώνα, της αρχαίας Αμβροσσού.

Αμέσως οι εργασίες πάγωσαν, για να εμπλουτίσουν την ιστορία του τόπου με αξιόλογα ταφικά ευρήματα και τον ξενώνα μας με ένα ιστορικό κύρος 2500 χρόνων, που μπορεί ο καθένας να θαυμάσει άθικτο από την κεντρική αυλή.

 
 
 

Ανακαλύψτε την χλιδή και την χαρμονή του παρόντος, με τις γευστικές παραδοσιακές λιχουδιές μαζί με ένα ιδιαίτερο διστομίτικο κρασί, σε μία πλήρη διαμονή στις 4 κατοικίες μας με γρήγορη πρόσβαση στην χειμερινή Αράχωβα με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.

Οι 16 πολυτελείς κλίνες μας με τον εποχιακό κλιματισμό, τα 4 σαλόνια με τα ζεστά τζάκια, η κεντρική αυλή και τα δροσερά μπαλκόνια με θέα το παλιό χωριό και φόντο τα άγρια βουνά, ολοκληρώνουν την ξεχωριστή διαμονή σας στο ιστορικό αυτόν τόπο.

 
 
 
 
 

Όμως η βαριά ιστορία αυτού του μοναδικού τόπου" αναπροσαρμόζεται ως εξής:  "Η βαριά ιστορία αυτού του μοναδικού τόπου δεν μπορεί να καταγραφεί σε πέντε αράδες. Όμως είναι εμφανής σε κάθε σοκάκι του χωριού μας. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Διστόμου, το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία μας που ξεκινά από το 3.000 π.Χ με την ίδρυση της πόλης από  τον μυθικό ήρωα Αμβρυσσέα, τα Ελληνιστικά τείχη.

Γνωρίσετε την μεσαιωνική επισκοπή Αμβροσίας και το “βασιλομονάστηρο” του Οσίου Λουκά, που χτίστηκε με τα υλικά της Αγίας Σοφίας. Θαυμάσετε τα παγκοσμίως διάσημα βυζαντινά ψηφιδωτά του. Όπως είναι φυσικό όμως, στην ιστορική αλυσίδα του τόπου μας ατσάλινοι κρίκοι αποτελούν οι ρίζες και ο κορμός του "Δένδρου της Θυσίας”. Η Μάχη του Διστόμου (1826) με αρχηγό τον μεγαλοφυή Γεώργιο Καραϊσκάκη και η Σφαγή του Διστόμου με το ολοκαύτωμα του 1944 από τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, το μαρτυρούν αδιάψευστα.

 
 
 
 
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας
για να μάθετε τις τιμές μας και την διαθεσιμότητα των κατοικιών μας όπου θα περάσετε τις αξέχαστες χαλαρωτικές διακοπές σας.
   Δίστομο / Βοιωτίας
     
   6980394591
   2267021010